November 2024 | Mon | Tue | Wed | Thu | Fri | Sat | Sun |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
Statistikat | Forumi ka 54 anëtarë të regjistruar Anëtari më i ri Franca
Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 924 artikuj v 818 temat
|
|
| POETI YNË HAXHI MUHAXHERI | |
| | Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli
| Titulli: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Thu Oct 04, 2012 9:54 am | |
| Haxhi Muhaxheri Haxhi Muhaxheri lindi më 04 qershor 1967 në fshatin Kosuriq të Pejës, Kosovë .
Shkollën fillore e ka kryer në Gllogjan të Pejës, të mesmen në Klinë, ndërsa studimet (letersi dhe gjuhe) i ka vijuar në Univesitetin e Prishtinës. Haxhi Muhaxheri ka qenë kryetar i Shoqatës së Letrarëve të Rinj të Kosovës, editor i Shtëpsë Botuese "Pena", kryeredaktorë i të parës revistë erotike "Amori" dhe botues i revistës "Alberos"(erotike). Mepastaj, ka botuar edhe tri revista tjera, si: "Pena"(letrare), "Dëshira"(për familje) dhe "Fanari"(për të rinj) Për mungesë fondi,botimi i këtyre tri revistave është ndërprerë pas daljës së numrit të parë. Haxhiu ka marrë çmimet e para për poezi në Takimet e Gjeçovit në Zym dhe në Sofra poetike në Drenas. Jeton dhe krijon në Austri.Haxhi Muhaxjeri është një veprimtarë i pashoq i cili ka bërë dhe po bënë shumë për letërsinë tonë kombëtare.Ai përveq që krijon poezi dhe prozë,bënë shumë në afirmimin e krijuesëve,si dhe mbanë dhe administron disa faqe të kulturës e letërsisë si:Sofra Poetike,Faqja për fëmijë, AHaxhi Muhaxheri | |
| | | shaban cakolli
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Thu Oct 04, 2012 9:55 am | |
| KUR MË RRËMBEN FJALA Kur më rëmben fjala Më vërshojnë gëzimet Sikur të gjitha të dashurat Ti kisha pranë Kur fjala më çalon Dehem e bëhëm tapë Si të kisha pirë Helmin e kësaj bote Kur më buzëqesh fjala Diellëzohem lartësohem Si ti kisha përmbysur Të gjitha perandoritë UNË DHE KËNGA* Do të varrosemi Kur të na lindin Të vdekurit Për të lindur Kur të vdekurit Të na varrosin *Kjo poezi mori çmimin e tretë në manifestimin "Sofra poetike e Drenicës" ne vitin 1995 | |
| | | shaban cakolli
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Thu Oct 04, 2012 9:56 am | |
| LIRIKË ME PËRDHUNË Të kujtohet ndajnata kur në kryqëzim sysh lexoja biografinë tënde dhe fjalë e ndryrë në gojë qëkurthi e ruajtur vetë për ty që edhe sot mendoj se kurrë nuk ta thashë vetë po zëri i brëndisë ai zë që dëgjohet vetëm në ligjerim zemrash Të kujtohen fjalët tua të brishta dhe bisedat e amullta kur me plot mund pushtoja foltoren e bindjes dhe fillonte kënga e psherëtimave kënga që aq shumë ia pate frikën po edhe dashur e ke aq sa unë dhe pas të gjithave më pate thënë se tash ke gjetur princin mbi kalë të bardhë yllin e dashurisë E unë tretësha në mendime sa herë dëgjoja radion të fliste për atdheun për dhunën që u bëhej vëllezërve të mi dhe i mllefosur të pata pyetur si të mendoja për yllkën e dashurisë kur populli vuan për dritën e lirisë të drejtën e harmonisë kozmike Mars, 1991 | |
| | | shaban cakolli
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Thu Oct 04, 2012 9:57 am | |
| LETËRKËMBIM Mora letrën tënde shkruar me fjalë malli fjalë zemre për mua yllin e dashurisë sate dhe si i krisur zura të bisedoja me fotografinë tënde vendosur mbi tavolinë dhe mallkoja ditët që pa ty më gdhijnë Mike Të ne punët prapë nuk venë mirë dorë e hekurt pareshtur mbi kokat tona rëndon lëndon ushtaret kthehen në arkivole përsëri e ne presim Çmimin Nobel për mendjen e durimit Me vite prita të mësoja e ende nuk e di durimi është pjellë e vdekjës a vdekja pjellë e tij E di moj do të thuash durimi ka kufij po polemi di më mirë se ne të dy a duhet flijuar a pritur për lirinë Do më pyesje për ditën e gëzimit e vështirë është pritja për ty të bëj benë nuk do të vonoj shumë vadja e dasmës së madhe Gusht, 1991 | |
| | | shaban cakolli
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Thu Oct 04, 2012 9:57 am | |
| UJK MË ËSHTË BËRË VETJA Përditë zgjohem me mendjen në ty Shtegun mbuluar e ka bloza e dëshirës Më përvlon malli E veten ngushlloj me letra dashurie Më kot mundohem të mësoj Kobi je ti që më sillësh vërdallë A fati im i çalë Që më shpie drejt çmendisë Lule ferri je a lule parajse Bukuri vërbuese A kumt orësh të liga Lojtare netesh të humbura A sëmundje që nuk shërohesh Pjellë mortore a gjemb durimi Çelës enigmash a neperkë syri Si ta kuptoj moj Më thuaj Më shanë Pse me emrin tënd Pagëzoja yjtë lumenjtë përrallëzat Pse... Më qeshen Për lutjet e mesnatës E psherëtimat krismë qielli Për ëndrrat e harlisura E lotin e buzëqeshur Për ditet që më iknin Sy njerëzve të hekurt Dhëmbet u ranë së qeshuri E Peruni i Madh Hiqte valle mbi kockat tona Ti nuk erdhe e dashur E në shpirt Termete shkaktuar më ke Ti duhej të vije Bashkë me pranverën Dhe këngët e të lashtave Portë e hapur të pret Dhe karafil i vyshkur Në dorën time Eja e dashur Eja Ujk më është bërë vetja Prishtinë, 1995 | |
| | | shaban cakolli
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Thu Oct 04, 2012 9:58 am | |
| GJURMË Me kohën në hapërim për të lënë gjurmë në pemën e jetës Grurisht duhet kënduar diellit legjendave Me fjalë ndërtoni ura mbi brigje ura dashurie Në gjuhën e yjve të baladave rrëfehuni Për të dëshmuar me emrin Edhe ne gurin e varrit | |
| | | shaban cakolli
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Fri Oct 05, 2012 3:32 am | |
| ATLANDIDA E RE Urime Veneci shekullin e dhjetë mbi ujë kujdes njëzetenjëshin nuk u besohet më pellumbave të bardhë banorëve të parë në sheshin Santa Maria Sallita uji po han tokën tuaj e një ditë do ta përpijë se bashku me 46 ishujt dhe Urën e Psherëtimave qe të krijohet Atlantidë e re Veneci 1995 | |
| | | shaban cakolli
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI Fri Oct 05, 2012 3:33 am | |
| URATË* Zotynë Pranoje Lutjen time Diell të ketë Në Mendjen e Durimit Orëbardhat ta shpejtojnë Ditën e gëzimit Lulet e kësaj toke Ilirisht Uratë le ti këndojnë bashkimit Nuse e Ujrave Të na i gëzoj shtëpitë Circe Jona Të na i mbëltoj dashuritë Ëndrrmirat Të na i zgjedhin Fatitë Këngët tona Ti pushtojnë lartësitë Amen *Kjo poezi mori Çmimin e parë në „Takimet e Gjeçovit" në Zym të Kosovës,në vitin 1994lbpoeteka
| |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: POETI YNË HAXHI MUHAXHERI | |
| |
| | | | POETI YNË HAXHI MUHAXHERI | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| Mourning - Poem by Shoshana Vegh / Translated into English by Gaby Morris London | Mon Aug 15, 2022 4:19 am nga Agron Shele |
Poem by Shoshana Vegh
Mourning
You see a smile
I see tears
Continuing until the crying stops
Never leaving
The water came after me
Without stopping
As it is written
"For a whole year you will remember
And after that for the whole of your life
When the rest of the remainder
of your flesh and blood
relatives have departed."
The …
[ Më shumë ] | Komentet: 0 |
Angels Bless Us In Sleep / Poem by Linda B. Scanlan | Sun Aug 14, 2022 9:58 am nga Agron Shele |
Poem by Linda B. Scanlan
Angels Bless Us In Sleep
If you would touch my eye lids with the tips of your fingers
for the remainder of my days I would see only the good in the world
If you would touch my body with the tip of your tongue
All disease would be vanquished in one second of time
If you would call my name it would be music to my …
From a mother to her special son / Poem by Ernesto Kahan | Sun Aug 14, 2022 9:32 am nga Agron Shele |
Poem by Ernesto Kahan
From a mother to her special son
advance our time
in the tumultuous darkness
of my waking dreams,
in the gentle look
of your mystery
you made me your mother
in eternal persistence,
ocean of nights,
devotion in wakefulness
and irresistibly true tenderness.
Sing son and ours, reinvent...!
On the long way
where the …
Natalie Arbiv Vaknin (Israel) | Sun Aug 14, 2022 9:27 am nga Agron Shele |
Natalie Arbiv Vaknin
Natalie Arbiv Vaknin - graduated with a bachelor's degree in cinema, she owns the production company - Video Active. Director, producer and editor
I surrender to you
A night without contours
My consciousness fades away undisturbed,
I can’t speak
I looked at you
Your body twisted.
You were surprised by the …
Poezi nga Grigor Jovani | Sun Aug 14, 2022 1:34 am nga Agron Shele |
Poezi nga Grigor Jovani
SHTËPIA E BREDHARAKUT
Shtëpia jote nuk ka mure rrethuese,
as porta të mbyllura,
dritare me baxhure.
Nuk ka as themele, të ngulet diku
në tërë atë qiell.
Rrugaçi Diell!
GRATË E RENUARIT
Si të doje të fshiheshe në brendësi
të një pikture impresioniste,
“Eshte vonë, duhet të iki!”, …
KALAJA E NDËRTUAR NGA FJALA (Përsiatje mbi librin “Vepra me rëndësi të shumëfishtë” të Ajete Zogaj) / Nga: Timo Mërkuri | Sun Aug 14, 2022 1:17 am nga Agron Shele |
Ajete Zogaj
KALAJA E NDËRTUAR NGA FJALA
(Përsiatje mbi librin “Vepra me rëndësi të shumëfishtë” të Ajete Zogaj)
I- Veprat e studimore dhe letrare të Anton Nikë Berishës, të vështruara nga Ajete Zogaj në librin “Vepra me rëndësi të shumëfishtë ” më së pari shihen si një kala e ndërtuar pranë …
Kalendari poetik: Sibilla Aleramo (1876-1960) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj | Sat Aug 13, 2022 10:50 pm nga Agron Shele |
Sibilla Aleramo
Kalendari poetik: Sibilla Aleramo (1876-1960)
Kalendari poetik shënon më 14 gusht datën e lindjes për Sibilla Aleramo-n, që është emri i artit për shkrimtaren dhe poeten italiane Marta Felicina Faccio. Pati fëmini dhe rini të vështirë dhe histori të shumta dashurie në jetën e saj; më e stuhishmja dashuri qe …
UNDEFINED / Poem by Jagdish Prakash | Sat Aug 13, 2022 11:00 am nga Agron Shele |
Poem by Jagdish Prakash
UNDEFINED
Abyss of abstraction
Stretched from nothing to nothing
A gap within thoughts,
Thoughts of void, a grey horizon
Like an asphalt laden road
Lying shamelessly between bare footsteps
Under immensity called sky
Hanging precariously over space
Challenging thoughts, challenging colours, challenging silence, …
|